cabinet psihologie bucuresti, psiholog Alex Oros, psihoterapie copii

Frica de monstrii din intuneric, teama de despartire, de boala si de moarte sau inhibitiile de la gradinita si scoala – iata doar o parte dintre provoc arile de care au parte copiii pe parcursul dezvolt arii lor. Cum puteti sa-i ajutati sa inteleaga prin ce trec si sa scape de griji? Cum veti putea deosebi temerile firesti, specifice varstei, de fricile exagerate? Care sunt situatiile care impovareaza in mod deosebit sufletele celor mici?

Psihoterapeut cu o experienta clinica de peste 40 de ani, Monika Specht-Tomann ofera sfaturi si metode practice prin care arintii, bunicii si educatorii ii pot ajuta pe copii, cu tact si afectiune, sa faca fata situa tiilor sau gandurilor infricosatoare. Adultii vor intelege, astfel, cat de mult conteaza ca ei insisi sa fie echilibrati si sa nu pretinda ca sunt "atotcunoscatori", dar si cum pot sa creeze o atmosfera pozitiva si un sentiment de siguranta si incredere, care vor permite copilului sa-si exprime (prin povesti, desene sau verbalizari directe) angoasele si sa g aseasca cele mai potrivite cai pentru a depasi spaimele care-i fram anta.

Monika Specht-Tomann, psihoterapeuta austriaca din Graz, s-a specializat in consilierea bolnavilor si apartinatorilor acestora. A scris c ar ti de succes dedicate doliului, desp artirii si comunic arii dintre parinti si copii. (mai mult)

Daca simti ca ai nevoie de ajutor profesionist, contacteaza-ma!
Suna acum la 0724 870 300 pentru a obtine mai multe detalii.

Articole recomandate