Psihoterapie online cabinet online

 Psihoterapie online sau fata in fata

In aceasta perioada, avand in vedere pericolul infectarii cu Coronavirus, cei mai multi dintre clientii care doresc sa acceseze serviciile de psihoterapie se intreaba, in mod firesc, cum ar fi mai bine sa procedeze. Sa vina la cabinet sau sa opteze pentru terapia online?

Terapia online este recomandata atunci cand, din diverse motive, clientul nu poate veni la cabinet. Aceste motive sunt extrem de diverse: sedinte prelungite la serviciu, CORONAVIRUS, aglomeratia din trafic, domiciliul situat in alta localitate etc. Cert este ca persoanele aflate in criza de timp aleg preponderant terapia individuala online.

Psihoterapia online exclude intalnirile de la cabinet?

Optiunea terapiei individuale online nu presupune in mod automat renuntarea completa la sedintele fata in fata. De comun acord cu terapeutul, clientul poate opta oricand pentru intalnirile desfasurate la cabinet. Pe de alta parte, dupa un timp, anumite tehnici terapeutice necesita macar o intalnire fata in fata. Deci, psihoterapia online nu exclude efctuarea sedintelor de la cabinet.

Alternanta inalnirilor este oportuna mai ales in situatii in care clientul nu este dispus sa se deplaseze constant la cabinet. Un astfel de exemplu ar fi clientii care, initial, pur si simplu nu dispun de energia necesara sa se deplaseze

Astfel de situatii pot fi intalnite in patologii diverse, cele mai des intalnite fiind in depresie si anxietate.

Frecventa intalnirilor online

Excluzand anumite evenimente, frecventa sedintelor terapeutice online nu are de ce sa difere de cea a sedintelor fata in fata. Cel putin o sedinta saptamanal este standard, dar daca se urmareste o accelerare aceasta regula poate fi updatata. Privita dintr-o anumita perspectiva, psihoterapia online garanteaza desfasurarea constanta a sedintelor.

La cabinet, in actuala conjunctura (CORONAVIRUS) sedintele se vor desfasura numai in conditiile in care  terapeutul si clientul vor purta masca. Acest aspect este impus de normele de preventie actuale si este obligatoriu. Persoanelor care nu suporta masca, evident, le recomand sedintele de psihoterapie online.

Daca simti ca ai nevoie de ajutor profesionist, contacteaza-ma!

Suna acum la 0724 870 300 pentru a obtine mai multe detalii.

Articole recomandate