Psiholog sau Psihiatru?

Psihologia și psihiatria sunt domenii domenii diferite, chiar daca, la prima vedere, punctele unde se intersecteaza profesional pot produce confuzie. 

Psihologia este definita ca stiinta care se ocupa cu studiul psihicului, al legitatii proceselor psihice (cognitive, afective, volitionale) si al insusirilor psihice ale persoanei (caracter, temperament etc.).
Psihiatria - disciplina medicala care se ocupa cu studiul bolilor psihice si tratamentul lor.

Psiholog sau Psihiatru – metode profesionale

Psihologul este persoana care a absolvit Facultatea de Psihologie; intervine specific asupra problemelor mentale, emoționale si comportamentale ale clienților prin sedinte de psihoterapie. Interventiile difera in functie de formarea psihologului, respectiv de instrumentele specifice scolii psihoterapeutice urmate.

Psihiatrul este persoana care a absolvit Facultatea de Medicina, specializarea psihiatrie. In urma anamnezei pacientului, psihiatrul poate prescrie medicatie, metode de tratament specific, iar acolo unde este cazul – internarea pacientului.
Desigur, parcursul profesional al fiecaruia ( psiholog, psihiatru) este mult mai complex decat cel descris aici, informatiile prezentate fiind minimale.

Daca simti ca ai nevoie de ajutor profesionist, contacteaza-ma!

Suna acum la 0724 870 300 pentru a obtine mai multe detalii.

Articole recomandate