Imposibilele promisiuni de inceput de an

Fiecare inceput de an aduce cu sine un optimism de nedescris. Lumea intreaga se juruieste ca o sa faca, o sa dreaga, ca anul asta va fi asa si pe dincolo, nu ca anul trecut, asa si asa. Se promite sub vasc, sub pragul usii, sub Poarta sarutului, se jura pe rosu, pe mama, pe diurna. Ca ce? Evident, ca va fi mai… mai ok, mai cool, mai super.

Ce? Totul. Ei, nu chiar totul, anumite segmente ale existentei, deziderate modeste, marunte, umile, omenesti la o adica. De pilda? De pilda… fumatul. Anul asta imi propun sa ma las de fumat. Sunt hotarat sa renunt la fumat. Adevarul e ca nu sunt hotarat, dar macar stiu ce vreau. Chiar nu stiu cum sa fac asta, asa ca am sa apelez la un psiholog. Sau la un psihiatru!? Nici nu stiu la care sa ma duc. Ma simt oarecum ciudat, dezorientat, naspa. Pff… Si toate astea pentru ca imi vreau binele, pentru ca mi-am promis sa fiu un om mai bun, mai pur, cu un continut de nicotina care tinde spre zero. Poate ar fi mai bine sa slabesc… Asa n-o sa se mai planga nici taica-miu ca ii port hainele… Ah, nu!

Stiu! Cel mai bine sa ma impac cu sor-mea. Suntem certati de 10 ani si ar fi cazul sa dovedim lumii, dar in primul rand noua, ca suntem… rude. O sun, ne impacam, mai ne vedem si noi… Ei, dar daca as suna-o acum sa-i cer scuze, cred ca as parea cel putin ridicol… Si ce-ar zice nevasta-mea care n-o inghite deloc? Ca timp sa ma vad cu altii am, dar sa duc copilul in parc nu! Cred ca e putin certareata. La sfarsit de saptamana ma relaxez si eu, nu-i destul ca in restul zilelor imi caut de lucru?

Mda… Frate, dar nu stiam ca e atat de greu sa-mi promit ceva!

 PS. Orice asemanare cu oricare persoana este absolut intamplatoare  :)

Daca simti ca ai nevoie de ajutor profesionist, contacteaza-ma!

Suna acum la 0724 870 300 pentru a obtine mai multe detalii.

Articole recomandate