Psihoterapie individuala, de familie si pentru copii 

 

Ma puteti gasi in Bucuresti, in cadrul CLINICII QI, EURODIAGNOSTIC sau la cabinet, cu programare la telefon 0724.870.300   

Daca privim in jur, vedem tot felul de lucruri de care e posibil sa ne simtim atasati – tablourile de pe pereti, bijuteriile de la gat si de pe maini, mobila din camera si masina din fata garajului sunt toate lucruri de care ne mandrim ca le posedam. Insa pretul posesiunii este atasamentul si este foarte usor sa devii prea patruns de posesia “de lucruri”. In moduri foare subtile, acest fapt ne transmite un gen de energie acaparator si cu cat avem mai multe lucruri, cu atat mai accentuat ni se pare ca avem nevoie de si mai multe.


Nu spun ca n-ar trebui sa ne dorim lucruri materiale, ci doar ca trebuie sa fim cu luare aminte la atasamentul nostru fata de ele. Ma refer la ganduri cum ar fi: Am nevoie de asta ca sa fiu fericit. Am nevoie de aceasta masina si de aceasta bijuterie si am nevoie de aceste lucruri din jurul meu ca sa fiu multumit. Toate acestea sunt idei foarte periculoase din doua puncte de vedere importante.


In primul rand, incurajeaza credinta ca lucrurile materiale au puterea de a ne face fericiti. Din nefericire, ori de cate ori ne gandim ca un lucru din afara noastra poate sa ne aduca bucurie, renuntam la puterea noastra de a face acest lucru pentru noi insine. De asemenea, cream un precedent care ne impiedica sa ne straduim, apropiindu-ne periculos de energia disperarii. Pe masura ce avem nevoie de tot mai mult si mai mult, ne trezim luptandu-ne, intr-un efort nesfarsit, sa tinem ritmul.


De asemena, credinta ca lucrurile sunt cheia bucuriei ne plaseaza intr-o situatie foarte precara. La urma urmelor, ce se intampla daca am pierde aceste achizitii? Exista o posibilitate permanenta care ne programeaza o ingrijorare neincetata. Traim cu frica in san, o frica ce ne impinge tot timpul sa cautam asigurari si suntem in continuu ingrijorati de o potentiala pierdere.


Pentru a te elibera de atasamente, uta-te la lucrurile din jurul tau. Cantareste diversele bunuri materiale, inspira adanc si afirma: Imi plac, dar nu am nevoie de ele ca sa fiu fericit. Uita-te la acele obiecte si spune acest lucru fiecaruia in parte. La inceput e posibil sa ti sa para ciudat, dar din multe puncte de vedere este cat se poate de eliberator. Cu timpul, aceasta abordare va crea in tine o impacare ce va transcende achizitiile. Vei recunoaste ca fericirea vine din impacarea din mintea ta, nu din lucrurile pe care le posezi.
Sandra Anne Taylor

 

Citeste si Credintele care distrug relatia

CABINET PSIHOLOG BUCURESTI

Joomla SEF URLs by Artio